Kvinoa-lasagne

Kokeile kvinoaa lasagnessa! Terveellinen, täyttävä ja maukas kasvisruoka on mehukas vaihtoehto perinteiselle lasagnelle.

Kvinoa-lasagne
Aineet
1 iso kesäkurpitsa
10 nuppua kukkakaalia
10 nuppua parsakaalia
2 dl keitettyä Sallisen kvinoaa
1/4 tl suolaa
Tomaattikastike
5 dl tomaattimurskaa
1 tl Sallisen oreganoa
1 tl Sallisen valkosipulirouhetta
1 tl suolaa
Juustokastike
3 dl juustoraastetta
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 tl suolaa
1 tl Sallisen mustapippuria
1/2 tl Sallisen kurkumaa

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää suola keittovaiheessa.
2. Sekoita tomaattimurska ja mausteet ja keitä hiljalleen n. 10 min.
3. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho, sekoita tasaiseksi. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausteet ja anna kastikkeen kiehahtaa.
4. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa isoiksi viipaleiksi ja paloittele kukkakaali ja parsakaali.
5. Kokoa n. 20x25 cm vuoka laittamalla tomaattimurskaa ja juustokastiketta alimmaiseksi, muut aineet kerroksittain päälle niin moneen kerrokseen kun aineita riittää. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastike.
6. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet