Kookospatukka

Itsetehtyä parempaa kookospatukkaa saa hakea! Ilman uunia valmistuva välipalapatukka on täynnä luontaista makeutta kookoksesta ja taatelista.

Kookospatukka
Pohja
75 g/1 pss Salliselta cashewpähkinöitä
1 dl (n. 20 kpl) Salliselta taateleita
Täyte
100 g/1 pss Salliselta kookoshiutaleita
2 rkl Salliselta kookosjauhoja
4 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl Salliselta vaniljasokeria
Kuorrutus
  raakasuklaata/tummaa suklaata

1. Laita cashewpähkinät ja taatelit likoamaan runsaaseen veteen vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.
2. Valuta vesi pois ja nosta aineet paperin päälle, niin että ylimääräinen vesi imeytyy paperiin.
3. Hienonna pohjan aineet keskenään tehosekoittimessa. Jätä taatelit hieman isommiksi paloiksi halutessasi.
4. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
5. Painele pohjamassa leivinpaperin päälle neliönmalliseksi noin 1/2 sentin paksuiseksi levyksi.
6. Lisää täyte pohjan päälle ja painele tiiviiksi levyksi.
7. Laita pakkaseen ainakin kahdeksi tunniksi.
8. Leikkaa jäätyneestä levystä halutunmallisia patukoita ja kasta sulatettuun suklaaseen. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Patukat säilyvät voipaperiin käärittynä jääkaapissa muutaman päivän. Voit myös pakastaa ne.

Ohjeesta tulee noin 10 patukkaa.

Tulosta