• No
  • PAISTOAIKA: 6-8 min
  • PAISTOASTE: 225°C

Hauska ja helppo gluteeniton kääretorttukakku sopii äitienpäivään! Kakun voi tehdä odottamaan koristelua jo edellisenä päivänä, tämän helpommaksi ei äitienpäivä muutu!

VAIKEUSTASO
Kääretorttukakku
Hauska ja helppo gluteeniton kääretorttukakku sopii äitienpäivään! Kakun voi tehdä odottamaan koristelua jo edellisenä päivänä, tämän helpommaksi ei äitienpäivä muutu!

MÄÄRÄ

1 kakku

AINESOSAT

3 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tl Salliselta vaniljasokeria
2 1/4 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl Salliselta kookosjauhoja
1 1/4 dl perunajauhoa
1 1/2 tl Salliselta leivinjauhetta
1 tl Salliselta psylliumia
Mangokreemi
2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
255 g säilyke mangoviipaleita
Mansikkamousse
2 1/2 dl kuohukermaa
2 dl mansikkahilloa
Koristeeksi
  mansikoita
  Salliselta punaisia nonparelleja
  valkosuklaata

OHJE

1. Valmista kääretorttupohja; vaahdota sokeri ja kananmunat, yhdistä sekaan kuivat aineet.
2. Paista pohjaa 225 asteessa 6-8 minuuttia.
3. Kumoa kääretorttu sokeroidulle/manteloidulle leivonpaperille ja anna jäähtyä
4. Valmista mangokreemi; mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita käsivatkaimella tasaiseksi.
5. Valmista mansikkamousse; vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja yhdistä vaahtoon mansikkahillo.
6. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle kerros mangokreemiä ja sen päälle kerros mansikkamoussea.
7. Leikkaa täytetty levy korkeussuunnassa kolmeen 10 cm kaistaleeseen.
8. Rullaa ensimmäinen kaistale rullalle ja jatka rullaamista seuraavasta kaistaleesta nostamalla jo rullaamasi rullan saumakohta seuraavan kaistaleen päähän.
9. Nosta kakku pystyyn tarjoilualustalle ja koristele valkosuklaaseen dipatuilla mansikoilla ja nonparelleilla.

225°C

6-8 min