Juustokakku-omenapiirakka

Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Tämä Annin Uunissa -blogin Annin tekemä piirakka on ehdottomasti syksyn herkullisin omenapiirakka ja se vie kielen mennessään.

Juustokakku-omenapiirakka
Pohja ja muru 16 palaa
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
250 g sulaa voita
2 tl Salliselta leivinjauhetta
1 tl Salliselta vaniljasokeria
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
Juustokakkukerros
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl Salliselta vaniljasokeria
5 talviomenaa
2 tl Salliselta kanelia
1 dl Salliselta karpaloita

1. Sekoita vehnäjauhot. sokeri, voi, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
2. Sekoita kermaviili ja kananmuna hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen. Sekoita.
3. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.

4. Sekoita juustokakkukerroksen kaikki muut ainekset paitsi omenat ja karpalot keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
5. Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. 
6. Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle ja asettele päälle omena viipaleet ja karpalot.
7. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
8. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Tulosta