Joulupyöröt

Kanelinen karjalanpiirakka, mehevä joulupuuro ja makea torttuhillo yhdessä!

Joulupyöröt
Kuoritaikina
1 1/2 - 1 3/4 dl vettä
4 dl ruisjauhoja
2 dl Salliselta mantelijauhetta
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl Salliselta kanelia
1 tl Salliselta kardemummaa
1/2 tl Salliselta jauhettua neilikkaa
1/2 tl Salliselta jauhettua inkivääriä
1/2 tl suolaa
Puurotäyte
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1,2 l maitoa
3 rkl Salliselta vaniljasokeria
1/2 dl voita
1 tl suolaa
Lisäksi
  Luumumarmeladia
3 dl maitoa
50 g voita

1. Valmista kuoritaikina. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Taikinasta tulee tosi jämäkkä!
2.  Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
3. Valmista puurotäyte. Keitä puuroriisiä vedessä sen verran, että vesi on imeytynyt kokonaan.
4. Lisää vähitellen maito.
5. Lisää keittämisen puolessa välissä voi, suola ja vaniljasokeri.
6. Nosta valmis puuro liedeltä tekeytymään.
7. Valmista pyöröt. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
8. Kauli taikinasta ohuen ohut levy ja ota pyöreällä Ø 12-15cm muotilla ympyröitä.
9. Lusikoi jokaisen ympyrän keskelle puuroa n. 1 1/2 rkl, levitä hieman reunoja kohden.
10. Rypytä piirakat.
11. Laita piirakat pellille, tee keskelle kolo ja täytä se luumumarmeladilla.
12. Paista 20 - 25 minuuttia.
13. Kasta valmiit piirakat paiston jälkeen maito-voiseokseen.

Tulosta