Glögi-juustokakku

Upea juustokakku täynnä joulun makuja!

glögi-juustokakku
Pohja 2 × Ø20 cm kakkua 
250 g Salliselta mantelimassaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1/2 dl perunatärkkelystä
1/2 dl Salliselta riisijauhoja
1/2 dl Salliselta mantelijauhetta
1 tl Salliselta leivinjauhetta
2 tl Salliselta kanelia
2 tl Salliselta kardemummaa
2 tl Salliselta vanilliinisokeria
Täyte
2 dl Salliselta vaniljakreemijauhetta
3 dl vettä
0,75 dl glögitiivistettä
3 rlk Salliselta vaniljasokeria
5 liivatelehteä
4 dl kermaa
4 dl tuorejuustoa
1/2 appelsiinin kuori
1/2 dl sokeria
Kiille
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä
3 liivatelehteä

1. Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen
2. Vaahdota mantelimassa, voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon munat yksitellen.
4. Kääntele sekaan kuivat aineet.
5. Jaa massa vuokaan ja paista 13 - 18 min.
6. Anna pohjan jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.
7. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 6 min.
8. Vaahdota kerma.
9. Sekoita keskenään vaniljakreemijauhe, vaniljasokeri ja vesi.
10. Sekoita vaniljakreemin joukkoon tuorejuusto.
11. Sulata liivatteet glögin kanssa mikrossa.
12. Lisää liivate-glögiseos vanilja-tuorejuustoseokseen.
13. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
14. Voitele kakkuvuoan reunat Salliselta vuokaspraylla ja aseta reunoille vuoan korkuisesti leivinpaperisuikaleita.
15. Aseta kakkupohja vuoan pohjalle ja pursota täyte vuokaan.
16. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 - 6 tunniksi tai yön yli.
17. Valmista kiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
18. Sulata liivatteet mikrossa veden kanssa.
19. Sekoita joukkoon glögi ja kaada seos kakun pinnalle.
20. Anna hyytyä 3-4 tuntia jääkaapissa. Koristele esim. valkosuklaalla ja koristehelmillä.

Tulosta