Aprikoosi-chutney

Makean tulinen lisuke sopii vaikka lempeiden hamppufalafelien seuraksi.

Aprikoosi-chutney
Aprikoosi chutney
200 g Salliselta kuivattuja aprikooseja
4 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl Salliselta chiansiemeniä
3 rkl hunajaa
1 rkl limemehua
1 rkl Salliselta paprikarouhetta
2 tl Salliselta chilirouhetta
1 rkl Salliselta rosepippuria

1. Leikkaa aprikoosit pienimmiksi palasiksi ja laita kattilaan.
2. Lisää vesi, aprikoosi, hunaja ja chiansiemenet ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.
4. Jos seos on liian paksua voit lisätä hiukan vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Laita lasipurkkiin jäähtymään.
5. Chutney on valmista nautittavaksi heti jäähdyttyään. Parin päivän päästä valmistuksesta maut ovat kuitenkin tiivistyneet ja chutney on parhaimmillaan.

Soveltuu erinomaisesti lisukkeeksi broilerin ja lihan kanssa.

Tulosta