Itsenäisyyspäivän hunaja-kardemumma-pikkuleivät

Kauniin marmoripintaiset ja hunajaisen makeat pikkuleivät itsenäisyyspäivän kahvipöytään.

Itsenäisyyspäivän hunaja-kardemumma-pikkuleivät
Taikina
4 rkl hunajaa
1 dl sokeria
3/4 dl voita
1/2 dl kuohukermaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Salliselta vaniljasokeria
1 rkl Salliselta kardemummaa
1/2 tl Salliselta leivinjauhetta
Pinta
250 g/ 1 pkt Salliselta valkoista sokerimassaa
250 g/ 1 pötkö Salliselta sinistä marsipaania

1. Sulata kattilassa hunaja, voi ja sokeri. Keitä vain kunnes sokeri on sulanut.
2. Lisää kerma.
3. Lisää kuivat aineet ja sekoita kunnes taikina on tasaista.
4. Laita taikina jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

5. Painele muotilla taikinasta n. 2 mm vahvuisia pikkuleipiä.
6. Paista 200 asteessa 8 min.
7. Pyöritä marsipaani ja sokerimassa pötköiksi, kiedo pötköt toistensa ympäri ja taita puoliksi. Kauli ohueksi levyksi.
8. Painele samalla muotilla sokerimassa-marsipaanilevystä paloja.
9. Painele sokerimassa-marsipaanipalat vielä hiukan lämpimien pikkuleipien pintaan.

(Jos pikkuleivät ehtivät jäähtyä, kostuta niiden pinta kevyesti vedellä ja paina sokerimassa-marsipaanipalat kiinni.)

Tulosta