Cordon bleu

Cordon bleu eli sveitsinleike bbq-leivitetystä kanan ohutleikkeestä viimeisteltynä maukkaalla paahdetulla salaattimixillä.

Cordon bleu ja paahdettu salaattimix
Ainekset
4 kpl kanan ohutleikettä
4 kpl maalaispalvikinkkusiivua
4 kpl Emmental mustaleima siivua
2 kpl kananmunia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
6 rkl voita
2 kpl sitruunaa
1 1/2 rkl Salliselta bbq-maustetta
ripaus suolaa
  Salliselta rouhittua mustapippuria
  Salliselta persiljaa
Paahdettu salaattimix
1 dl Salliselta salaattimix
3 rkl vettä
3 rkl öljyä
3 rkl hunajaa

 

1. Paahda salaattimixiä kuivalla pannulla ja lisää vesi, öljy sekä hunaja. Sekoittele kunnes vesi on haihtunut ja salaattimix muuttunut tahmeaksi. Levitä leivinpaperille jäähtymään.
2. Kuivaa ja mausta ohutleikkeet molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
3. Laita vehnäjauho, kanamuna, ja sekoitettu korppujauho-bbq-mausteseos kukin omille lautasilleen.
4. Kuumenna pannu ja lisää voi. Leivitä leikkeet ja paista keskilämmöllä n. 3 - 4 min kummaltakin puolelta.
5. Laita leikkeet 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
6. Lisää kinkku- ja juustosiivut leikkeiden päälle ja käytä uunissa, kunnes juusto sulaa.
7. Koristele leikkeet paahdetulla salaattimixillä, pinnaltaan paahdetuilla situunanpuolikkailla ja -mehulla sekä kuivatulla tai tuoreella persiljalla.

Tulosta